Veel activiteiten rond Erasmusprijs 2014 winnaar Frie Leysen

Image
Afbeelding

Veel activiteiten rond Erasmusprijs 2014 winnaar Frie Leysen

Op 12 november ontvangt Frie Leysen de Erasmusprijs 2014. Rond deze uitreiking vinden veel activiteiten plaats.

Frie Leysen ontvangt de Erasmusprijs 2014 op woendag 12 november tijdens een besloten bijeenkomst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Rond deze uitreiking vinden tal van activiteiten plaats, waaronder een tentoonstelling in Openbare Bibliotheek Amsterdam, een gespreksavond, een masterclass en door Leysen geprogrammeerde voorstellingen.

Op 24 oktober vindt een masterclass met Frie Leysen plaats tijdens het jubileumcongres van van de opleiding Theaterwetenschap in Amsterdam.

In de Centrale Bibliotheek van Amsterdam opent op 5 november de tentoonstelling ´De Wereld van Frie Leysen´. Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met het tijdschrift Theatermaker, waar Frie Leysen als gasthoofdredacteur optreedt van de oktober/november-editie. 

Op zondag 9 november organiseren Stichting Praemium Erasmianum en DutchCulture een gespreksavond in het Compagnietheater. Regisseur Peter Sellars verzorgt een keynote speech. Meer informatie over deze bijeenkomst: Resistance or Rituals. Performing Arts and Social Change.

Op dinsdag 11 november is Leysen te gast bij HALF6, de publieke talkshow van de Theaterschool Amsterdam. 's Avonds is in Stadsschouwburg Amsterdam de Nederlandse première van Ivanov, in de regie van Amir Reza Koohestani. Deze voorstelling maakt deel uit van de door Leysen geprogrammeerde serie Get Lost van Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, Hivos, het Prins Claus Fonds en het VSBFonds.

Daarnaast beveelt Leysen ook de voorstelling Perhaps All The Dragons van het Vlaamse theatergezelschap Berlin aan. Deze is van 13 tot en met 15 november te zien in de Brakke Grond in Amsterdam.

Overzicht activiteiten Erasmusprijs Frie Leysen
 

Did you find this information useful?
0