|
Image
Afbeelding
Josine Backus
Role
Advisor - Focal Countries | Brazil
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

Oproep voor Conexão Cultura Brasil: uitwisseling met Brazilië

Image
Afbeelding

Oproep voor Conexão Cultura Brasil: uitwisseling met Brazilië

Het programma Conexão Cultura Brasil van het Braziliaanse ministerie van Cultuur biedt Brazilianen de mogelijkheid een uitwisseling te doen in het buitenland.

Het kan daarbij gaan om een cursus of onderzoek, een stage of een residency in kunst, cultuur of creatieve industrie. Deelname aan buitenlandse festivals of seminars behoort ook tot de mogelijkheden. De uitwisseling mag maximaal 12 maanden duren, reis- en verblijfskosten worden echter voor niet meer dan 3 maanden vergoed.

Verschillende buitenlandse culturele instellingen stellen inmiddels opleidings- en werkplaatsen beschikbaar. Voorbeelden zijn een stage bij het Science Museum of de British Library in Londen. De Universiteit van Barcelona biedt Brazilianen een cursus internationale culturele samenwerking en management aan. Deelname aan een seminar over film behoort tot de mogelijkheden in Bologna. Het Centre for Contemporary Arts in Glasgow biedt Brazilianen een residency-plaats aan om samenwerking tussen creatieve hubs in Schotland en Brazilië te bevorderen.

Nederland
Kunstvakonderwijsinstellingen in Nederland zijn door Nuffic Neso Brazilië benaderd om zich aan het programma Conexão Cultura Brasil te verbinden. Bij het Conservatorium van Amsterdam kunnen Brazilianen reeds een cursus jazz- of klassieke muziek volgen gedurende 1 tot 3 maanden.

Oproep
Nederlandse culturele instellingen of festivals die meer willen weten over het programma Conexão Cultura Brasil en een cursus, stage- of residency-plaats willen aanbieden, kunnen contact opnemen met Josine Backus bij de DutchCulture | Brazilië Desk.

Let op: Brazilianen die willen reizen in januari-maart 2015 dienen uiterlijk 7 november 2014 hun aanvraag in te dienen.

Informatie over het programma Conexão Cultura Brasil in het Portugees is te vinden op http://www.cultura.gov.br

Did you find this information useful?
0