Ons eerste jaarverslag

Image
Afbeelding

Ons eerste jaarverslag

Op 1 januari 2013 ging DutchCulture van start. In ons jaarverslag blikken we terug op een bijzonder en roerig jaar.

2013 was het eerste jaar dat DutchCulture -een fusie van SICA, TransArtists en MEDIA Desk Nederland - aan de slag ging. Naast een bundeling van expertise en bestaande taken, kreeg DutchCulture er ook een nieuw werkterrein bij: het Gedeeld Cultureel Erfgoed (GCE).

DutchCulture voerde in 2013 tal van lopende en nieuwe programma's uit, soms in een roerige context. Met name de ontwikkelingen in Rusland zorgden voor grote uitdagingen en dilemma's bij de organisatie van het culturele programma van het Nederland-Ruslandjaar. 

Ook ging in 2013 veel aandacht uit naar onze nieuwe taken op het gebied van erfgoed, de werkbezoeken van buitenlandse cultuurprofessionals en Nederlandse diplomaten, de voorlichting over Europese cultuurfinanciering en de informatievoorziening rond mobiliteit en residence programma's. We troffen de voorbereidingen voor een goede verspreiding van het nieuwe Europese subsidieprogramma Creative Europe, gingen van start met het internationale project Green Art Lab Alliance (GALA) dat de relatie tussen kunst en duurzaamheid onderzoekt en lanceerde een nieuwe website en huisstijl. 

Verder lezen
Download het DutchCulture Jaarverslag 2013 als pdf

Did you find this information useful?
0