Intendant en goede plannen gezocht voor een cultureel programma

Image
Afbeelding

Intendant en goede plannen gezocht voor een cultureel programma

In 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Het ministerie van BZ heeft een tender geopend voor een intendant en een cultureel programma.

In ons land zullen 10 tot 13 informele ministeriële en 150 ambtelijke vergaderingen plaatsvinden. Ook de Europese Commissie en het Europees Parlement komen op bezoek. Het voorzitterschap duurt zes maanden. In de eerste helft van 2016 zijn er in Nederland gemiddeld drie bijeenkomsten per werkdag, met in totaal 20-25.000 inkomende delegatieleden (ministers, directeuren-generaal, directeuren en andere hogere ambtenaren). Naast de Nederlandse media zullen bij de ministeriële vergaderingen honderden buitenlandse journalisten aanwezig zijn.

Rondom het voorzitterschap wil de Nederlandse regering een cultureel programma neerzetten dat Nederland laat zien als een cultureel hoogstaand en vernieuwend Europees land. Dit programma zal bestaan uit activiteiten in Amsterdam, in Brussel en in de andere 26 hoofdsteden in de Europese Unie. Het accent binnen het programma zal liggen op de activiteiten in Amsterdam.

Op Tenderned staat informatie over de aanbesteding voor een Cultureel Programma en Intendant tbv het EU Voorzitterschap 2016. Deadline voor 'Verzoeken tot deelneming' moeten op 1 september om 13.00 uur binnen zijn bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Did you find this information useful?
0