DutchCulture | Buitengaats: ontwikkelingen en oproep

Image
Afbeelding
Caption
HyperISH, by Amsterdam-based dance company ISH. Photo: Fenna van der Vliet / Studio Breef
Authors
Fenna van der Vliet
Studio Breef

DutchCulture | Buitengaats: ontwikkelingen en oproep

DutchCulture | Buitengaats laat de internationale reikwijdte van kunst en cultuur uit Nederland zien.

Met de hulp van veel informanten verzamelen we sinds 1999 in Buitengaats informatie over de internationale activiteiten van kunstenaars en culturele organisaties in Nederland in alle disciplines. De gegevens gebruiken we voor een agenda op de website, een jaarlijkse publicatie en bij het beantwoorden van vragen uit uiteenlopende hoeken.

Een nieuwe database voor Buitengaats
DutchCulture lanceert in januari een vernieuwde website. De oude websites, waaronder sica.nl, verdwijnen. De database Buitengaats gaat over naar dutchculture.nl en krijgt eveneens een nieuw jasje. Naast noodzakelijke technische verbeteringen, maken we Buitengaats vooral gebruiksvriendelijker, voor de bezoekers van onze website en natuurlijk voor onze (online) informanten.

De overgang van de ‘oude’ naar de vernieuwde Buitengaats vindt plaats tussen 13 en 15 januari 2015. Bestaande informanten ontvangen deze week een brief met nadere informatie. Bent u in het buitenland actief is, maar nog geen informant van ons? Dan nodigen we u uit om contact op te nemen met onze redacteur Rosell Heijmen. Zij kan u precies vertellen naar wat voor soort informatie wij op zoek zijn en hoe u dit bij ons kunt aanleveren.

Oproep aanleveren en/of controleren gegevens 2014
Op basis van Buitengaats publiceert DutchCulture onder andere in het voorjaar een analyse van de  Nederlandse culturele aanwezigheid in het buitenland. Uw informatie over de activiteiten waar u bij betrokken was als maker, curator, dirigent, regisseur, bruikleengever, deelnemer, organisator, partner, subsidient, etc. is hierbij onontbeerlijk. Onze huidige informanten ontvangen deze week een oproep om hun gegevens te controleren en eventueel aan te vullen.

Heeft u dit jaar buiten Nederland activiteiten gerealiseerd of gesteund- van voorstellingen tot masterclasses, publicaties, opgravingen, lezingen, tentoonstellingen, residencies en alles wat daar tussenzit-, maar dit nog niet bij ons gemeld? Neem dan contact op met onze redacteur Rosell Heijmen. Zij helpt u graag bij het aanleveren van gegevens.  

Did you find this information useful?
0