Creative Europe/Cultuur: oproep vertaalprojecten en platforms

Image
Afbeelding

Creative Europe/Cultuur: oproep vertaalprojecten en platforms

Creative Europe Desk NL | DutchCulture maakt u graag attent op twee deadlines in februari 2015 in het Creative Europe programma.

Binnen het Creative Europe programma zijn onlangs twee oproepen voor het indienen van aanvragen gepubliceerd ('calls'):

Literaire vertalingen: deadline 4 februari 2015
Tweejarige projecten
Ondersteuning voor uitgevers voor vertalingsprojecten, bestaande uit minimaal 3 en maximaal 10 te vertalen literaire werken in alle genres (fictie). De bijdrage vanuit Creative Europe bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten (tot 100.000 euro).
Oproep en voorwaarden (Engels) op de website van het Uitvoerend Agentschap.

Europese platforms: deadline 25 februari 2015
Partnerschapsovereenkomst voor twee jaar (2015-2017)
Ondersteuning van platforms in de culturele en creatieve sector. Een platform bestaat uit een coördinerende organisaties en tenminste tien leden in tien verschillende landen die deelnemen aan het subprogramma Cultuur van Creative Europe. De oriëntatie is 'business to consumer' en de activiteiten moeten bijdragen aan de zichtbaarheid en promotie van opkomend talent. De bijdrage vanuit Creative Europe bedraagt maximaal 80% van de subsidiabele kosten (tot 500.000 euro per jaar).
Oproep en voorwaarden (Engels) op de website van het Uitvoerend Agentschap.

Bij de Creative Europe Desk NL | DutchCulture kunt u terecht voor meer informatie over bovenstaande oproepen en advies bij het indienen van een aanvraag.

Did you find this information useful?
0