Creative Europe: resultaten ronde Europese samenwerkingsprojecten

Image
Afbeelding
Caption
Spring Performing Arts Festival is partner in een samenwerkingsproject dat wordt geleid door het London International Festival of Theatre.
Authors
Spring Performing Arts

Creative Europe: resultaten ronde Europese samenwerkingsprojecten

Twee organisaties in Nederland leiden een groot samenwerkingsproject dat ondersteuning krijgt vanuit het Creative Europe programma.

Begin april maakte het Uitvoerend Agentschap in Brussel de resultaten bekend van de aanvraagronde voor Europese samenwerkingsprojecten (deadline oktober 2014).

De European League of Institutes of the Arts (ELIA) is projectleider van NE©XT Accelerator, een grootschalig samenwerkingsproject van negentien kunstopleidingen en culturele instituten. Bij dit project zijn ook de Westergasfabriek en FOAM in Amsterdam als partner betrokken.

De Universiteit van Amsterdam leidt een samenwerkingsverband van tien organisaties, waaronder Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), voor het project CONNECTING Early Medieval COLLECTIONS.

Daarnaast zijn er nog acht andere Nederlandse organisaties betrokken bij de overige veertien geselecteerde grootschalige samenwerkingsprojecten: de Rotterdamse Schouwburg, P60 Amstelveen, Stichting En...Actie!, TodaysArt, SPRING festival, Oddstream, ZID Theater en Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bij de kleinschalige projecten zijn de volgende Nederlandse organisaties betrokken als partner: Likeminds, Dansateliers, WORM, La Vie Sur Terre, hbo Haaglanden en Rijnstreek, Baltan Laboratories, Cordaan, Nationaal Jeugdorkest, Keunstwurk en de Nederlandse Dansdagen.

Voor de kleinschalige samenwerkingsprojecten ontving de Europese Commissie in totaal 476 aanvragen, waarvan 64 zijn gehonoreerd (13,5%). In de categorie grootschalige projecten waren 127 aanvragen, waarvan 16 een bijdrage krijgen vanuit Creative Europe (12,6%).
 

Did you find this information useful?
0